Социални дейности

Социални дейности

"Победа" подкрепи инициативата "Млад огнеборец" 2017 г.

Пирненският младежки отряд завоюва първо място в XVIII Областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, което се проведе на 31 май 2017 г. на градския стадион в Средец, общ. Бургас.

Областният кръг изправи във вълнуваща надпревара най-силните 13 отбора Бургаска област, а най-добрият отряд – „Ботевци – огнеборци“ при ОУ „Христо Ботев“, с. Пирне, безапелационно надделя в оспорваната битка и завоюва сладка победа. Пирненските огнеборци ще представят област Бургас на Републиканското състезание, което ще се проведе от 2 до 5 юни в к.к. „Албена“.

„Победа“ АД ежегодно подкрепя инициативата, предоставяйки захарни изделия и подаръци на участниците в състезанията. Движението Младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец“ е с международен характер и попада в Указанията на МОН за организация на дейността на народната просвета в България. На локално ниво теоретичната и  практическата подготовка на  отрядите “Млад огнеборец” се ръководи  от служителите на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, със съдействието на общини, директори  и педагози от учебни заведения  под формата на лекции и семинари по тематика, предварително съгласувана с регионалните управления  по образование към МОН.

Честито на победителя - ОУ "Христо Ботев" с. Пирне и успех на Националното състезание!

Победа за вас

Свържете се с нас, изпратете запитване и ни следвайте в социалните мрежи