Необходими продукти

 
За крема:
2 банана
800 мл. прясно мляко
200 г захар
60 г царевично нишесте
ванилия
2 с.л. масло
 
За декорация:
1 банан
100 г черен шоколад
60 мл. сметана
100 г  масло
10 г желатин
100 мл. плодов сок 

Начин на приготвяне

Първо приготвяме крема. Нарязваме бананите на ситни парченца. В 200 мл. от млякото разтваряме нишестето и разбъркваме добре. 
В тенджера слагаме 600 мл. мляко, захарта и вече нарязаните банани и оставяме да заври. Добавяме разтвореното в мляко нишесте и бъркаме до сгъстяване на крема. Преди да оттеглим тенджерата от котлона, добавяме 2 с.л. масло, разбъркваме и оставяме крема да отпочине. 
 
 
Във форма с подвижно дъно (препоръчително с 22 см диаметър) започваме да редим бисквити и крем до изчерпване на съставките. Завършваме с последен слой крем, покриваме тортата със стреч фолио и оставяме в хладилник за 4-5 часа. 
 
За декорация използваме банани и шоколад. В малка касерола слагаме сметаната, тъмен шоколад и масло. Загряваме на котлон и разтапяме съставките до получаване на течен крем. 
Поставяме 10 г желатин в 20 мл вода и оставяме да набъбне. На водна баня разтапяме желатина и го добавяме към 100 мл. плодов сок. С готовата смес намазваме бананите при декорация. 
 
Изваждаме охладената торта от хладилника и декорираме с банани и разтопен шоколад. 
 
Сладък апетит!

Бананова бисквитена торта