Новини

Новини

„Победа“ АД взе участие в бизнес форум за храни и напитки

 

  Изпълнителният директор на Победа  г-н Михаил Чоролеев взе участие в практически бизнес форум „My Success in Retail – Пазарът на бързооборотни стоки. В търсене на…, организиран от сп. ENTERPRISE. Събитието се проведе на 23.06.15г. в гр. София и събра заедно вериги и производители на бързооборотни стоки. В рамките на програмата се поставиха актуални проблеми, възможности и перспективи пред бранша, бяха оценени рисковете и финансовата обстановка, която продължава да бъде сериозно предизвикателство пред родните производители. Г-н Чоролеев сподели опит относно добрите практики за налагане на успешен бранд и дискутира заедно с други представители на родното производство по въпроси, свързани сътрудничеството с вериги, развитие и предизвикателства пред експортната дейност на компаниите и финансовата стабилност на компаниите у нас. 

Първата част от програмата беше посветена на пазарните данни, анализи и тенденции. Презентации изнесоха г-жа Весела Калчишкова от GFK България, г-жа Жанет Найденова, Маркетинг консултант JNN Consult, която постави интересни акценти по темата за онлайн пазаруването, а адвокат Таня Стивасарева сподели опит по темата за нелоялните търговски практики.

Програмата продължи с дискусионен панел, в който се включиха представители на вериги и дистрибутори у нас. Участие взеха г-н Христо Петров, Управител на Кауфланд България ЕООД , г-жа Юлиана Хартарска, Управител на Авенди ООД  и г-н Иван Димитров, Управляващ директор на Ситрейд 2011 ЕООД. Дискутиращите се обединиха около прогнозата, че не очакват големите вериги да изместят малките магазини и отдадоха това на демографски фактори и психологически черти на българския потребител. Делът на традиционната търговия остава 50%, а промоциите ще продължат да бъдат мощен инструмент за стимулиране на потреблението, предвид все още ниските нива на покупателна способност у нас.

В събитието участие взеха още  г-жа Даниела Узунова, Мениджър ключови клиенти и Търговски маркетинг в Данон България, г-жа Мариана Кукушева - Председател на УС на Браншовия съюз на хлебопроизводителите и сладкарите, г-жа Светла Чамова - Изпълнителен директор Асоциация на месопреработвателите в България, Инж. Димитър Зоров, Асоциация на млекопреработвателите в България (АМБ) и г-н Даниел Радойков - бизнес консултант на Парафлоу Комуникейшънс. 

Бъдете информирани

Научавайте първи, абонирайте се за актуална информация, новини и промоции.