Необходими продукти

380 гр.Бисквити за торта
500 гр. заквасена сметана
200 гр. пудра захар
200 мл. сладкарска сметана
сока и кората на лимон

За декорация:
200 гр. ягоди
2 портокала
2-3 кивита
200 гр. ананас от консерва
10 гр. желатин

Начин на приготвяне

Първо приготвяме крема. В дълбока купа се разбива заквасената сметана, захарта, кората и сока на лимона. Разбиваме енергично.

В отделна купа разбиваме с миксер сметаната до получаване на пухкав крем. Смесваме съставките. 

 
Използваме форма с подвижен ринг. Редуваме бели бисквити, крем и какаови бисквити до изчерпване на съставките. Завършваме тортата с крем и оставяме да пренощува в хладилник. 
 
За декорация:
Почистваме плодове по избор, измиваме ги и ги нарязваме в желана форма.  
Премахваме ринга и декорираме тортата с плодове. 
 
Смесваме желатина с 20 мл. вода и оставяме да набъбне, след което разтапяме на водна баня. Прибавяме течния желатин към плодов сок или вода и нанасяме от сместа върху плодовете.
 
Сладък апетит! 
 
 

Плодова бисквитена торта