Социални дейности

Социални дейности

1 юни в парти център Коколандия с благотворителна томбола!

 

   На 1-ви юни парти център Коколандия в Борисова градина в София събра много деца, които цял ден се забавляваха на съоръженията в парка. Тази година тържеството бе посветено на инициативата „Човечността има лице”, чиито инициатори са "Тройка на разсъмване" от радио "Витоша".


   Част от приходите от този ден отидоха за благотворителната инициатива на „Тройка на Разсъмване“ и Радио Витоша и по-конкретно – в помощ на Клиниката по нефрология и диализа към Университетска детска болница, София.


   Ръководител на клиниката е доц. Анелия Буева, която е автор на специални материали, които са раздавани на събитието. В листовките, предназначени за родителите са описани симптомите, за които трябва да следят, а също и изследванията, които трябва да правят, за да са спокойни за състоянието на децата си.


   Доц. Буева прави първият за България скрининг за скрита бъбречна заболеваемост при децата. Със съгласието на родители и директори, вече са прегледани около 3 000 деца в местните училища и детски градини в София, Варна, Добрич, Смолян и Кърджали. Това стана възможно с мониторите за безкръвно и безболезнено следене на основните жизнени параметри, дарени в кампанията. Клиниката вече е оборудвана с легла, ортопедични матраци, стойки за инфузни системи, шкафчета, климаитици, хладилник за консумативи, двата монитора за безкръвно следене, които заместват многократните убождания с игла. Целта за набиране на средства сега е създаването на биопсична лаборатория, която ще спести средства, давани в момента за изследвания в чужбина. Това ще даде възможност да бъдат откривани и проследявани потенциалните проблеми още в майчината утроба.

   На 1-ви юни в Коколандия малките посетители посетиха специални кътове за творчество на тема „Човечност“. В компанията на Милена, Кирил и Тодор от Тройката, на момичета от фондация „Искам бебе” и деца от Клиниката по нефрология, празничният ден бе наситен с рисунки, керамика и забавления и вкусни награди от "Победа".

Победа за вас

Свържете се с нас, изпратете запитване и ни следвайте в социалните мрежи