Социални дейности

Социални дейности

Aкция с благотворителна цел “Жълти стотинки”

Деца помагат на деца

На 1 юни - Деня на детето - пред Народния театър ще се проведе концерт, който е част от Акция “Жълти стотинки”, организирана от сдружение “Клуб МСН” (Клуб Милосърдие, Съпричастност и Напредък) с подкрепата на „Победа” АД. Акцията е целогодишна, като нейната цел е да научи децата на отговорности и добродетели. Всяко дете събира у дома си през цялата година дребни жълти монети и - с разрешение на родителите си - ги предава еднократно за каузи свързани с деца, като например ремонт на болници, закупуване на детски играчки или обзавеждане, ремонт на детска площадка и т.н. Датите за предаване на стотинките са 1 юни и 6 декември всяка година. Средствата, събрани през 2008 година, вече са предадени за закупуване на три инхалатора и ремонт на детската площадка на Специализираната болница за активно лечение по детски болести. През 2009 г. дарението е предназначено за Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение “Шейново” АД.
Към даренията за болницата ще се присъединят и служителите на „Победа”, който подкрепиха инициативата с лични средства.


Стотинките ще се събират на 31 Май и 1 Юни пред Народен театър, гр. София. На 31 акцията стартира с актьорски сцени, забавления и лакомства за децата от „Победа”. Кулминация на акцията ще е концерт, който ще се проведе в Деня на детето - понеделник от 18 часа пред Народния театър.
Идеята за инициативата е заимствана от едноименната акция във Франция под патронажа на мадам Бернадет Ширак, чиято фондация „Болници в Париж – Болници във Франция“ работи вече 20 години и е реализирала много проекти във френското детско здравеопазване.

Бъдете информирани

Научавайте първи, абонирайте се за актуална информация, новини и промоции.