Социални дейности

Социални дейности

Бисквити "Закуска" в подкрепа на "Повече българчета за България"!

 

  Сутрешното предаване "Тройка на разсъмване" на радио "Витоша" стартира отново кампанията "Повече българчета за България" с подкрепата на редица клиники за ин витро процедури и подкрепата на бисквити "Закуска". Тази година кампанията подкрепя донорството и отговорното родителство.

 

  В рамките на кампанията в предаването "Тройка на разсъмване" ще бъдат проведени интервюта с водещи репродуктивни специалисти – лекари, ембриолози, андролози. Ще бъдат коментирани подробности за това какво реално представлява една донорска процедура, какви са нейните човешки, медицински и законови параметри. Какви са причините, поради които е добре жените и мъжете в нашата страна да са по-активни, как могат да помогнат на тези, които се нуждаят от чужд генетичен материал и копнеят за дете. Как това да се случи възможно най-леко и щадящо за организма. И най-важното – как да дадем от себе си, за да имаме право да се наричаме хора и поискаме помощ, когато е нужна и на нас.

 

  Във връзка с отговорното родителство Милена, Кирил и Тодор ще предложат в ефир поредица от теми свързани с личният пример. Ще коментират колко е важна здравата емоционална среда за изграждането и израстването на една личност, на дете. Кои са въпросите, на които трябва да си отговорим, когато сме на път да станем родители. Дали сме достатъчно грамотни, за да създадем, износим и родим здраво детенце. Кои са основните и най-важни условия, за да е стабилно, щастливо и обичано и като порастне.

 

  В периода на кампанията отново в ход ще бъде и „Човечността има лице” с трите каузи-лечение на двойка с репродуктивен проблем, дом за сираци и Детското нефрологично отделение на Университетската болница. Благодарение на тази кампания беше направен първият за България скрининг на скритата бъбречна заболеваемост сред  децата в София, Варна и Добрич, който ще продължи и тази година. 

 

   Ако сте двойка, която се бори, за да има детенце – УЧАСТВАЙТЕ И ЩАСТИЕТО МОЖЕ ДА ВИ СЕ УСМИХНЕ! Изпратете имейл на troika@radiovitosha.com с трите си имена, телефон за връзка и лечението, от което се нуждаете – инсеминация, ин витро, ин витро с донорски материал или лечение поради мъжки фактор.

  

  Двойките, които спечелят ин витро процедури, ще получат и подарък с много сладки лакомства от бисквити „Закуска“ на „Победа“. Сладки подаръци с лакомства ще получат и 30 активни участника в Тройка на разсъмване по време на кампанията - от 14 март до 7 април. Всеки ден Милена, Кирил и Тодор ще избират двама участника в дискусията на деня, които са се обадили на Тройка на разсъмване или са писали във форума на радио „Витоша“.

 

Повече подробности можете да прочетете на:

 http://www.vitoshaonline.com/n/view/5167

Бъдете информирани

Научавайте първи, абонирайте се за актуална информация, новини и промоции.