Социални дейности

Социални дейности

Да боядисаме яйцата заедно!

Репортаж от събитието можете да видите тук, както и във вечерната емисия новини на БНТ ( тук, 39 минута от видеото).

 

На 12 април (Велики Четвъртък) над 1000 яйца, сред които и едно щраусово, нашариха десетки малчугани в столичната зоологическа градина на събитието "Да боядисаме яйцата заедно!", организирано от БНТ.

 

Стотици деца от столични училища и детски градини, както и специалните гости от "SOS Детски селища" се забавляваха на събитието, рисуваха с художника Иван Яхнаджиев и оформиха пано във формата на църква, което ще подарят на свои връстници от детска клиника.

 

За празничната атмосфера на събитието допринесоха вокални групи "Пим-пам", "Синигерчета", ансамбъл „Чинарче” и балет "Вега джуниър", които пяха и танцуваха на сцената. На събитието присъстваха и много от лицата на телевизия БНТ - Спас Кьосев, Боряна Каменова, Марина Матева и др.

 

Малчуганите, които се включиха в "голямото боядисване", получиха много лакомства от "Победа". Имаше и специални награди за победителите в конкурса за най-красиво изрисувано яйце и картичка. 

 

Освен веселото събитие на 12 април, послучай празника, БНТ организира и играта „Великден в снимки”. На e-mail velikden@bnt.bg до 23:59 часа на 16 април 2012 г. можете да изпращате вашите празнични снимки. Снимките трябва да са до 2 MB всяка и максимум по 2 броя в писмо. Без значение дали ще снимате децата, яйцата, великденската украса, козунаците или семейството около масата, всички снимки ще бъдат разгледани, а най-хубавата ще получи и специална награда. Освен на имейл адреса, можете да качвате вашите снимки и в социалната мрежа Фейсбук на адрес http://www.facebook.com/BntVelikden

Победа за вас

Свържете се с нас, изпратете запитване и ни следвайте в социалните мрежи