Социални дейности

Социални дейности

Дракони, извънземни, животни и много замъци на Младежкия фестивал на изкуствата в Стара Загора

На 18.09.2010 г. в Стара Загора за трета поредна година се проведе младежки фестивал на изкуствата. Концепцията и мотото под което премина тазгодишния фестивал бе свързан с идеята за фокусиране на погледа върху уличното изкуство и култура. За реализирането на идеята на фестивала бяха поканени независими млади автори и творци, които допринесоха за създаването на креативна и артистична среда на взаимодействие с млади хора.

Атракция на събитието бе и работилницата на “Победа”, в която многобройните поселители можеха да проявят своето въображение, чрез направата на различни фигури от бисквити, кексове и бонбони. Малките и големите посетители на фестивала създадоха много причудливи сладки творения във формата на дракони, извънземни, приказни замъци, животни, слънца и други интересни форми.

На събитието имаше и много други работилници, където се изработваха бижута, скулптури от итонг, глинени маски, оригами, декорции. Имаше и работилници за рисуване върху стъкло, върху коприна, работа с вълна, работа с естествени материали и други.

Малки художници нарисуваха с боички и флумастри животните на бисквити ”Закуска” и много други приказни герои.

Организатор на събитието бе “Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различен поглед”, а “Победа” АД бе основен спонсор на събитието.

 

Повече снимки от фестивала можете да видите тук:

http://www.facebook.com/razlichniatpogled

http://www.razlichniatpogled.org/

Бъдете информирани

Научавайте първи, абонирайте се за актуална информация, новини и промоции.