Социални дейности

Социални дейности

Гергана Апостолова с трето място на Европейското отворено първенство по карате киокушин

Спонсорираната от фирма „Победа АД” бургаската състезателка Гергана Апостолова се класира на трето място на 7-мото европейско първенство по Карате киокушинкай. Първенството се проведе на 15 септември в гр. Риза, Германия. В нейната дисциплина “Ката” участие са взели общо 19 жени от 15 държави.

Гергана Апостолова стана първата българка с европейска титла по “Ката” през 2005 година. Тази година първите две места са завоювани от представителките на Полша, които Гери Апостолова е побеждавала на всички първенства досега. Първото място е за Александра Раджевич, която е нямала класирания в престижните първенства в САЩ и Япония , а второто място е за Изабела Суларз, която Гери победи на финала в Ню Йорк, САЩ през юни месец тази година. Представянето на бургаската каратиска е минало блестящо, но поради некоректно съдийство и е отредено 3-тото място.

Участието на Гергана на Европейското първенство се осъществи изключително с подкрепата на компанията за захарни и шоколадови изделия Победа АД, която застава зад състезателката финансово и морално при всяко едно първенство.

Бъдещите планове на семпай Апостолова и нейния треньор Световния и многократен европейски шампион сенсей Емил Костов са насочени към участието им в лагер, който ще се проведе на планината Мицумини, Япония. Мястото се свързва с основателя на карате киокушин – Масутацу Ояма, който се усамотил в планината и в течение на година и половина се отдавал на физически и духовни упражнения.

Бъдете информирани

Научавайте първи, абонирайте се за актуална информация, новини и промоции.