Социални дейности

Социални дейности

Гергана Апостолова трета на Световното първенство по карате киокушин в Япония

Спонсорираната от фирма “Победа” състезателка по карате киокушин – семпай Гергана Апостолова завоюва престижното трето място на Световното първенство за жени и международно първенство за деца и ветерани по карате киокушин в Япония. Турнирът се проведе на 7 и 8 април в „Чиба”, Токио.

На първенството взеха участие над 1300 състезатели от над 20 страни от целия свят. В категорията на Гери Апостолова - „Ката” се състезаваха 30 спортистки, сред които световната шампионка Ралука Джиану (Румъния), Шампионката на Япония – Ито, Европейската шампионка Изабела Сулару (Полша).

Журито на първенството изцяло бе съставено от японци, като първите две места заемат представителки на страната домакин. Гери Апостолова е наградена лично от шефа на Световната федерация по карате киокушин – Канчо Шокей Мацуи.
Призовото класиране на Апостолова и осигурява автоматично покана за Откритото първенство на без категории в Ню Йорк, САЩ през юни.
По време на престоя си в Япония семпай Апостолова и нейния треньор световeн и многократен европейски шампион по карате киокушин сенсей Емил Костов посещават тренировките на бойците от К1.

Гергана Апостолова благодари сърдечно на основните си спонсори Община Бургас, Мела инвест и Победа АД, с помощта на които осъществи участието си в престижното състезание в Япония.

Във връзка с постиженията на Гергана Апостолова, заедно с Емил Костов ще се проведе Пресконференция на 18 април 2007 г. в бургаския спортен център Аякс от 11.30 часа.

Бъдете информирани

Научавайте първи, абонирайте се за актуална информация, новини и промоции.