Социални дейности

Социални дейности

Гери Апостолова защити титлата „Шампион на Америка” в турнир по карате киокушин

Спонсорираната от фирма “Победа” състезателка по карате киокушин – семпай Гергана Апостолова защити титлата си от миналата година “Шампион на Америка” в дисциплината “Ката” на приключилия международен турнир в Лос Анжелис. Състезанието се проведе в квартала “Литъл Токио” на 28 януари. В дисциплината на Апостолова се състезаваха 12 участници от цял свят в обща категория - мъже и жени. Лично за Гергана това е било най-оспорваното състезание в спортната и кариера досега. След нея на втора позиция остана шампионката на Япония по ката за 2006 Мируйо Ито.

Титлата осигурява на Гергана Апостолова покана за Световното първенство по карате киокушин в Токио, Япония, което ще се проведе в началото на април тази година.
Турнирът в Лос Анжелис и този път не е минал без присъствие на звездни величия от Холивуд. Бургаската каратистка е била поздравена лично от Майкъл Рупърт и Майкъл Джей Уайт.

На международният турнир Гери замина заедно с треньора си сенсей Емил Костов – световен и многократен европейски шампион по карате киокушин, както и още 2 -ма състезатели от варненската школа по карате. Всички възпитаници на сенсей Костов са се класирали на призовите места.

В Лос Анжелис Гери Апостолова е имала възможността да се среща и участва в тренировки на Били Бланкс - основателят на аеробния спорт Тае Бо. Самата тя е инструктор по Тае Бо вече над 6 години в Бургас.
Семпай Апостолова благодари сърдечно на основните си спонсори Община Бургас и Победа АД, с помощта на които осъществи участието си в престижното състезание в САЩ.
Във връзка с призовите места, завоювани на Международния турнир по карате киокушин сенсей Емил Костов, заедно с тримата му шампиони ще дадат информация на Пресконференция на 14 февруари 2007 г. в бургаския спортен център Аякс от 11.30 часа.

Бъдете информирани

Научавайте първи, абонирайте се за актуална информация, новини и промоции.