Социални дейности

Социални дейности

Не на домашното насилие и трафика на хора

Днес (23 ноември) от 19.30 часа в Благоевград се проведе дискусия, посветена на борбата срещу домашното насилие и трафика на хора. В нея взеха участие старши експерти и специалисти-психолози от Националната комисия за борба с трафика на хора и Държавната агенция за закрила на детето.

Те споделиха своя опит в борбата срещу домашното насилие и трафика на хора пред студенти, ученици, неправителствени и търговски организации. След дискусията в Американския университет в България се проведе благотворителен търг за набиране на средства, които бяха дарени на кризисния център към сдружение „Самаряни” - Стара Загора. Гостите наддаваха за артистични фотографии, направени от студенти на Американския университет в България, показващи женската красота, състрадание и загриженост.

С тази инициатива беше официално открита кампания срещу домашното насилие „Проговори! Погледни! Помогни!”, която ще продължи до 27 ноември 2009 г. Инициативата е на студентския клуб „Хора за хората” към АУБ и Ротари клуб - Благоевград Центрум, с подкрепата на „Победа” АД, неправителствени организации, младежки клубове и училища.

Като част от кампанията, доброволци от клуб „Хора за хората” и специалисти от Националната комисия за борба с трафика на хора ще посетят училища в Благоевград и ще разговарят с учениците за опасностите и мерките, които трябва да се предприемат в случаи на домашно насилие и трафик. По време на цялата седмица, организаторите ще разпространяват информационни материали сред жителите на Благоевград.

Бъдете информирани

Научавайте първи, абонирайте се за актуална информация, новини и промоции.